Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng de melk met de peperbollen, laurier, peterselie en een mespunt nootmuskaat op een laag vuur aan de kook en laat 5 min sudderen. Kruid met peper en zout. Giet door een zeef en zet opzij.
-
Verwarm de oven voor op 120°C.
-
Kalfsvlees
Kruid het kalfsgebraad met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Pel de sjalotten en snipper fijn.
-
Verhit wat olijfolie in een pan en bak het vlees rondom goudbruin. Voeg een klontje boter, sjalotsnippers, look, tijm en rozemarijn toe.
-
Leg het vlees in een ovenschaal en giet het bakvocht, de kruiden, sjalotsnippers en look erover.
-
Laat 1 u garen in de voorverwarmde oven (vlees tot kerntemperatuur 60°C), haal uit de schaal en laat afkoelen.
-
Verhoog de oven naar 180°C.
-
Snij het gebraad net niet door in plakken. Steek telkens een plakje kaas en sneetje ham ertussen. Schik in de ovenschaal.
-
Kaassaus
Smelt 30 g boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem erdoor tot een roux. Giet de gearomatiseerde melk (stap 1) er beetje bij beetje bij en blijf stevig roeren tot een licht gebonden saus.
-
Laat de kaas erin smelten en voeg indien nodig nog peper en zout toe.
-
Giet de kaassaus over het gebraad, zet nog 5 à 10 min in de oven tot de plakjes kaas gesmolten zijn.
-
Afwerking
borstel de champignons schoon, snij in plakjes en bak ze goudbruin in hete boter. Kruid met peper en zout en schep over het gebraad.
-
Serveer met kroketjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven