Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt 2 el boter in een braadpan.
-
Bak de kippenbouten krokant aan alle zijden en kruid met kippenkruiden.
-
Leg in een ovenschotel en overgiet met het bakvet. Zet 40 min afgedekt in de voorverwarmde oven.
-
Haal de kippenbouten uit de oven. Verwijder het vel en pluk het vlees van het bot. Hou het braadvet bij.
-
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
-
Giet af en laat ‘drogen’ op een zacht vuur tot het vocht volledig verdwenen is.
-
Voeg de melk en het braadvet van de kip toe en stamp tot puree. Kruid, indien nodig, met zwarte peper en zout.
-
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij in grove stukken.
-
Verhit 1 el boter in een kookpot en roer de appels erdoor.
-
Blus met 1 dl water. Laat op een zacht vuur 20 à 25 min sudderen.
-
Voeg de honing toe en laat nog 1 min garen. Stamp tot appelmoes.
-
Plaats het kippenvlees op de bodem van een ovenschotel. Leg de appelmoes erbovenop en werk af met puree.
-
Strooi het paneermeel erover en verdeel er enkele klontjes boter over.
-
Bak 40 min in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven