Hespenrolletjes met andijvie, kaassaus en puree
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en stamp met melk en boter tot een fijne puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Verwijder de buitenste bladeren en wat van de onderkant van de krop andijvie. Verdeel de krop in 8 stukken door telkens door de kern te snijden, zodat de bladeren niet uit elkaar vallen. Was en zwier droog.
-
Verhit wat boter in een braadpan.
-
Wentel de andijvie door de boter. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Laat 7 à 8 min onder deksel stoven.
-
Rol de stukken andijvie in de gekookte hesp. Schik de hespenrolletjes naast elkaar in een ovenschotel.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Kaassaus
Verhit boter in een sauspan. Roer de bloem erdoor en laat drogen.
-
Blus langzaam met de overige melk en roer met een klopper tot de melksaus gaat binden. Roer er gemalen kaas van het vuur door. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bedek de hespenrolletjes met de kaassaus en bestrooi met de overige gemalen kaas.
-
Zet de ovenschotel 15 à 20 min in de voorverwarmde oven en serveer met de puree.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven