Hertengebraad, aardappel in krokante korst en witlof-appelsalade

Hertengebraad, aardappel in krokante korst en witlof-appelsalade

Allergenen

Eieren , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en snij fijn.

  2. Laat 3 el boter smelten in een gietijzeren pot en bak hierin het vlees rondom bruin. Kruid met peper en zout.

  3. Voeg de sjalot, rozemarijn en tijm bij het vlees.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Zet het deksel op de pot en laat het vlees 20 min in de oven garen, tot het vlees rosé is.

  6. Haal het vlees uit de pot en wikkel het in aluminiumfolie. Laat het vlees rusten.

  7. Doe de bloem in de pot en bak kort aan. Voeg de fond toe en laat de saus indikken.

  8. Aardappel in krokante korst: schil de aardappelen en kook ze 10 min in gezouten water.

  9. Giet af en laat afkoelen.

  10. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

  11. Meng de panko met de gemalen kaas en fijngehakte peterselie.

  12. Wentel de aardappelen eerst in het eimengsel en daarna in het paneermeel.

  13. Leg de pan vol met de aardappelen en bak ze aan alle kanten krokant in wat olijfolie.

  14. Witlof-appelsalade: maak een dressing met de mosterd, azijn, honing en slaolie. Kruid met peper en zout.

  15. Snij het witlof fijn en de appel in fijne reepjes.

  16. Meng de dressing onder de salade.

  17. Werk af met verse kruiden.Tip: je kan de gepaneerde aardappelen ook bakken in de oven op 190°C in ± 15 min.