Hertenfilet ‘à la plancha’ met appel en pastinaak

Hertenfilet ‘à la plancha’ met appel en pastinaak

Allergenen

noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. Saus: pel en snipper de sjalot fijn. Stoof aan in een klontje boter en kruid met peper en zout. Bevochtig met wijn en laat deze tot 2⁄3 inkoken.

  3. Overgiet met de wildfond. Voeg tijm en laurier toe en laat inkoken.

  4. Verwarm de oven voor op 160°C.

  5. Schil de pastinaken en snij ze in de lengte in partjes.

  6. Bak de filet goudbruin aan alle zijden en plaats nog 10 min in de oven.

  7. Haal het vlees uit de oven en laat verder rusten onder aluminiumfolie.

  8. Kleur de pastinaken in olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg de walnoten, Luikse siroop en balsamicoazijn toe en laat licht karamelliseren. Hou warm.

  9. Snij elke appel in 6 partjes en verwijder het klokhuis, bak goudbruin in boter en hou warm.

  10. Snij het vlees in plakjes.

  11. Schep de appel en pastinaak door de rucola en verdeel over voorverwarmde borden.

  12. Schik de plakjes vlees erop en nappeer met de saus.

  13. Werk af met versgemalen zwarte peper en wat radijsscheutjes.