Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de witte asperges van bodem tot kop. Verwijder de uiteindes van de witte en indien nodig ook van de groene asperges.

  2. Pel de look.

  3. Laat de aspergeschillen met de tenen look 15 min rustig koken in de groentebouillon.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pancetta in de oven en laat 8 min krokant bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.

  5. Snipper de bieslook fijn.

  6. Snij het wit van de lente-uien en snij dat in fijne schuine ringen. Snij het groen in lange dunne slierten en leg ze in ijskoud water. Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snij de peper in fijne, schuine plakjes.

  7. Snij de asperges in schuine stukken van 4 cm.

  8. Pluk de paksoi van de kern en was.

  9. Splits 4/6 van de eieren.

  10. Zeef de aspergebouillon. De schillen en de look mogen weg.

  11. Breng de bouillon zacht weer aan de kook met de ketjap.

  12. Voeg de asperges en het wit van de lente-ui toe en laat 7 min sudderen. Voeg de erwten en beukenzwammen toe en kook nog 3 min. Roer de eiwitten erdoor met een klopper. Leg de paksoi in de hete soep. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Toast het Spar brood goudbruin in een broodrooster of in de oven.

  14. Klop 2/6 van de eieren met de overige eigelen los met een scheutje room. Voeg de bieslook toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Bak een omelet met wat boter in een antikleefpan.

  16. Serveer de omelet op de toast bij de soep. Werk af met krokante ham, sliertjes groene lente-ui en enkele schijfjes rode chili.