‘Hasselback’ kip met pasta en tomatenlook

‘Hasselback’ kip met pasta en tomatenlook

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder het kroontje van de trostomaten en snij in plakjes van 1 cm. Snij de mozzarella in plakjes van 1 cm.

  2. Snij de kipfilet om de 2 cm schuin in, snij niet helemaal door. Vul elke insnijding van de kipfilet op met een schijfje mozzarella en een schijfje tomaat. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Rasp de Parmezaanse kaas erover.

  3. Halveer de gekleurde kerstomaten. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Leg de kipfilets in een ovenschotel. Besprenkel met wat olie van de halfgedroogde tomaten en voeg de takken rozemarijn en oregano toe.

  5. Bak 10 min in een voorverwarmde oven.

  6. Leg de kerstomaten en halfgedroogde tomaten rond de kip en zet 10 à 12 min terug in de oven.

  7. Pel de look en pers fijn.

  8. Kook de spaghetti in gezouten water volgens de bereidingstijd op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht.

  9. Verwarm rijkelijk wat olijfolie met de look in een sauspan. Laat niet kleuren. Roer de spaghettikruiden erdoor. Schep de gegaarde pasta en wat pastakookvocht erbij. Roer goed om.

  10. Serveer wat pasta bij de kipfilet en werk af met tomaatjes en rucola.