Hartige pannenkoek met prei, wortel en snijbonen

Hartige pannenkoek met prei, wortel en snijbonen

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: meng de bloem, het zout en de suiker in de keukenrobot. Hak de pistachenoten en voeg toe. Voeg de boter beetje bij beetje toe en indien nodig ½ kop koud water. Voeg nog wat bloem toe als het deeg te plakkerig is. Meng tot een soepel deeg. Kneed het deeg verder op een met bloem bestoven werkblad. Maak een bol, wikkel in plasticfolie en leg 30 min in de koelkast.

  2. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 4 stukken. Maak het met een deegrol vlak zoals een pannenkoek. Leg de 4 pannenkoeken op een bakplaat met bakpapier.

  3. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Reinig de prei en snij in gelijke stukjes. Schil de wortel en maak slierten met een dunschiller. Spoel de snijbonen. Schil de aardappel en snij in hele dunne schijfjes. Pel de teentjes look en snipper fijn.

  5. Verwarm de tomatensaus.

  6. Verhit 1 el olie in een pan. Stoof de snijbonen, voeg daarna de preistukjes toe en als laatste de wortelslierten. Roerbak tot de groenten beetgaar zijn.

  7. Meng de room, geitenkaas en look in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Hou een beetje geitenkaas over voor de garnering.

  8. Verdeel ¼ van het geitenkaasmengsel over het deeg, laat een rand vrij van 1 cm. Bekleed de bodem met een dun laagje aardappelschijfjes. Besprenkel met olie, kruid met peper en zout. Strooi ¼ van de prei en de snijbonen over de aardappelen, leg de wortelslierten erop. Vouw de randen van het deeg over de vulling, laat de randen een beetje overlappen. Herhaal met de andere plakjes. Giet een beetje van het geitenkaasroommengsel over de pannenkoeken. Bestrijk met eigeel.

  9. Bak de pannenkoeken ± 30 min, tot de korsten goudbruin zijn. Besprenkel met honing en een beetje geitenkaas. Werk af met wat koriander. Serveer met een beetje tomatensaus.

  10. Tip: je kan het deeg een dag op voorhand maken.