Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg
Zeef de bloem met het bakpoeder en zout. Doe in de kom van de keukenrobot en meng met de koude boter met de K-klopper. Voeg de eidooier en zure room lepel per lepel toe. Laat het deeg kort en snel kneden. Rol het deeg tot een bol en leg minstens 1 u in de koelkast.
-
Boter de springvorm in en bestuif met bloem. Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot een cirkel en leg op de bodem van de taartvorm. Snij de rest van het deeg in een band van 7 cm en bedek de zijkanten hiermee. Druk alles goed aan. Zet 30 min in de koelkast.
-
Vulling
Reinig de champignons en snij de steeltjes van de shiitake. Pel de ui en snipper fijn. Smelt een klontje boter en bak de uisnippers en champignons aan in de bruine boter. Kruid met peper, zout en tijm. Bak tot de champignons gaar zijn. Haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Rasp de harde kaas grof. Meng de geraspte kaas met de zure room en eieren. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verdeel ½ van de champignonmengeling over de taartbodem. Giet het eimengsel erover. Verdeel de rest van de champignons erover.
-
Zet de springvorm in de voorverwarmde oven en bak 40 min. Het midden moet stevig worden en de bovenkant bruin. Check of de taart klaar is, dek anders af met aluminiumfolie en laat verder garen op 160°C.
-
Afwerking
Snij de steeltjes van de shiitake en bak de hoedjes in een klontje boter. Werk de champignontaart af met de gebakken shiitakehoedjes en wat bladpeterselie.
-
Serveer warm.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven