Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng 4 l water met de groentebouillonblokjes, de kruidentuiltjes en de hammetjes aan de kook. Laat 3 u rustig sudderen zonder deksel. Verwijder het schuim dat op het wateroppervlak komt.
-
Schil de aardappelen en snij in dobbelstenen. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af en stort ze in een ovenschotel.
-
Pel de ui en snipper fijn. Snipper de preiwitten fijn.
-
Smelt wat boter in een pan en bak de spekjes met de ui.
-
Roer de prei erdoor. Blus met de room en 200 ml bouillon van het hammetje.
-
Laat koken tot de prei beetgaar is. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Roer de mosterd erdoor. Voeg dit bij de aardappelen in de ovenschotel. Bestrooi met de gemalen kaas.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Meng de honing met de ketjap manis, de worcestersaus en 20 ml zonnebloemolie.
-
Schep de hammetjes uit de bouillon en smeer in met ½ van het honingmengsel. Zet 20 min met de aardappelgratin in de voorverwarmde oven. Smeer de hammetjes na 10 min in met de overige honinglak.
-
Werk de gratin af met fijngesnipperde krulpeterselie en serveer met de hammetjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven