Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de zachte boter met de suiker en vanillesuiker. Kneed goed door elkaar tot de suiker volledig opgenomen is in de boter.

  2. Klop het ei los en kneed door het botermengsel. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed lang genoeg tot een samenhangend deeg.

  3. Rol het deeg tot een bal, verpak in plasticfolie en laat 30 min rusten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  5. 4e60549ec4e64da6c3c8372704057920ad64c357199999e7d81b6d3ecb8dc75a.jpg

    Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ± 5 mm dik.

  6. 3754bc5c22d31bf37d18d7550756a8e48ee1edae79a855244538943d46af9924.jpg

    Druk de vormpjes eruit en schik op een met bakpapier beklede bakplaat.

  7. Druk de restjes deeg weer samen en herhaal tot het deeg op is.

  8. 38b69758592f54b5979165464eb7b51ac3fd569fc09d0ebe02c0343d1c98fd56.jpg

    Bak de koekjes in 10 à 15 min goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. 92513caf337954913d503b246bcc06faece941d7c50ccab90148d6e41f74c6cd.jpg c1e7ad82a6505da88028afa5853455d7e578e897214ff7b092d290db3533c7c8.jpg 3b825a1e77b18fb785e6815da334c9751d66ed26bd27dd22b9fb536a1b49e7e2.jpg eb838b44979a2c2e47593645d0c802281aded6288939a6d004136eaa0de77af1.jpg abb6fd572299a177091a9f05ac9bb12af42bd99c7b3aa419e632f8aaa663d484.jpg 5ca989176fe0d4f12b2a5b7bfcb1eec3ec9893d6e97ba9dca33f3628812be712.jpg cf4c8ff621a2168037da60683c85bace9fa5570e482da9acb7daa81789ee4d64.jpg
    Afwerking

    Neem zoveel kommetjes als je kleuren wil maken en strooi in elke kom wat bloemsuiker, voeg enkele druppels water toe en meng goed. Voeg kleurstof toe tot de gewenste kleur en versier de koekjes.

  10. Laat drogen en uitharden.