Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de zachte boter met de suiker en vanillesuiker. Kneed goed door elkaar tot de suiker volledig opgenomen is in de boter.
-
Klop het ei los en kneed door het botermengsel. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed lang genoeg tot een samenhangend deeg.
-
Rol het deeg tot een bal, verpak in plasticfolie en laat 30 min rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
-
Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ± 5 mm dik.
-
Druk de vormpjes eruit en schik op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Druk de restjes deeg weer samen en herhaal tot het deeg op is.
-
Bak de koekjes in 10 à 15 min goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Afwerking
Neem zoveel kommetjes als je kleuren wil maken en strooi in elke kom wat bloemsuiker, voeg enkele druppels water toe en meng goed. Voeg kleurstof toe tot de gewenste kleur en versier de koekjes.
-
Laat drogen en uitharden.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven