Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes. Kook de aardappelen gaar en giet af.
-
Parmezaancrème: doe de zure room in een pannetje en warm op. Roer met een klopper los.
-
Rasp de Parmezaanse kaas erin en meng, laat volledig oplossen in de warme room. Kruid met peper en zout.
-
Pel de ui en snipper fijn. Reinig de champignons en snij in fijne plakjes.
-
Smelt enkele el eendenvet in een pan en stoof de ui aan. Voeg de champignons toe en laat garen.
-
Spoel de tomaten, droog af en snij in kleine stukjes.
-
Voeg de tomaten toe aan de champignons. Giet de kippenbouillon erbij en laat minstens 5 min garen.
-
Haal het vlees van de eendenbouten en trek in kleine stukken. Voeg toe aan de tomaten-champignonsaus.
-
Stamp de aardappelen fijn voor een puree. Voeg de melk en boter toe. Meng alles tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Vul de ovenpotjes eerst met een dikke laag van het vlees met de champignons en tomaten. Druk goed aan.
-
Lepel er een laagje Parmezaancrème op.
-
Bedek met een mooie laag puree. Werk af met paneermeel en een klontje boter.
-
Zet de ovenpotjes in de voorverwarmde oven en laat nog 10 à 12 min gratineren.
-
Haal uit de oven en serveer met een slaatje van rucola, afgewerkt met wat olijfolie en Parmezaanschilfers.* Vind je geen gekonfijte eendenbouten in de winkel? Vervang ze dan door een gekookt hammetje.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven