Haaienvinnensoep zonder haaienvinnen (Chinese kippensoep)

Haaienvinnensoep zonder haaienvinnen (Chinese kippensoep)

Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de ui en halveer.

  2. Pel de tenen look en druk ze plat met de zijkant van een groot mes.

  3. Was het preiwit.

  4. Was de gember (met schil) en snij in plakken van 1 cm.

  5. Leg de kippenbillen in een pot samen met de rode ui, look, preiwit, gember en steranijs. Overgiet met 1,5 l water en de kippenbouillon. Breng aan de kook.

  6. Laat 45 min sudderen met halfgesloten deksel. Schuim het kookvocht regelmatig af.

  7. Schep de kippenbillen uit de bouillon en laat wat afkoelen. Zeef de bouillon.

  8. Verwijder het vel van de kip en pluk het vlees van de botten.

  9. Snij de hesp in fijne reepjes. Snipper de lente-ui in fijne ringen.

  10. Breng de bouillon aan de kook en voeg de suiker toe.

  11. Roer het aardappelzetmeel los in 50 ml water. Klop dit papje door de kokende bouillon en laat even indikken.

  12. Klop het eiwit los met een vork en roer met een klopper door de warme soep tot het eiwit stolt en dunne lintjes vormt. Kruid de soep met zwarte peper en zout. Doe de stukjes kip erbij en laat ze mee opwarmen.

  13. Werk de soep af met hesp en lente-ui en serveer meteen.