Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg
Meng in een kom de bloem met het zout en 220 ml kokend water met een lepel tot je een deeg bekomt. Laat wat afkoelen en kneed het deeg met je handen gedurende 5 min. Vorm tot een bol, bestrijk met arachideolie en verpak in plasticfolie. Laat 30 min rusten.
-
Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Snij er zoveel mogelijk rondjes uit en stapel ze op elkaar met tussen elk rondje een stukje vetvrij papier. Dek af met een vochtige doek.
-
Vulling
Snij de lente-ui en sojascheuten fijn en meng onder het gehakt.
-
Kleur de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof en voeg toe aan het gehakt.
-
Breng alles op smaak met sambal en vissaus.
-
Schik een koffielepel vulling op een gyozarondje, smeer de randjes in met wat water en duw dicht. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
-
Stoom de gyoza’s in ± 7 min gaar.
-
Chilisaus
Zet de suiker en het water samen op en laat goudgeel karamelliseren.
-
Blus met de sherryazijn en kook tot de karamel volledig in de azijn is opgelost.
-
Voeg het appelsap toe.
-
Snij de chilipeper fijn en laat meekoken in de saus.
-
Proef regelmatig. Wanneer de saus naar jouw mening het lekkerst is, dik dan in met wat maïzena.
-
Snipper wat korianderblaadjes fijn en voeg toe aan de chilisaus.
-
Bak, net voor het opdienen, de gyoza’s krokant aan 1 kant in een antikleefpan met wat olie.
-
Serveer met de zoetzure chilisaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven