Schaaldieren , Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg
Meng de bloem met een snuifje zout. Breng het water aan de kook en giet bij de bloem. Roer het water met een lepel door de bloem en laat wat afkoelen. Kneed verder met de handen tot een gladde bol. Bestrijk met arachideolie en pak in met plasticfolie. Laat 30 min rusten op kamertemperatuur.
-
Vulling
Pel de sjalot en look en snipper fijn. Snipper de lente-uitjes fijn. Schil de gember en rasp fijn.
-
Mix de scampi‘s fijn in een hakmolen tot een pasta. Meng de scampi’s met het gehakt, de sjalot, de look, de lente-ui, de gember, de sweet chilisaus, 2 el sojasaus, 1 kl sesamolie en de suiker.
-
Dipsaus
Breng de sojasaus met sesamolie en rietsuiker kort aan de kook. Roer de rijstazijn er van het vuur door. Laat afkoelen.
-
Afwerking
Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Steek cirkels uit van 9 cm. Dek de cirkels af met een vochtige handdoek tot gebruik.
-
Leg een koffielepel van de vulling in het midden van een deegrondje en bestrijk de rand van elke deegcirkel met water. Vouw dicht in het midden, plooi 1 helft tot vouwtjes en duw ze tegen de andere helft aan.
-
Verhit wat arachideolie in een antikleefpan.
-
Leg de pan vol met gyoza’s en laat even bakken.
-
Blus met wat kippenbouillon en dek snel af met een deksel. Laat 6 min sudderen tot de kippenbouillon verdampt is. Herhaal voor de overige gyoza’s.
-
Serveer met koriander en de dipsaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven