Schaaldieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien en snipper fijn. Smelt de boter en laat de uien stoven in een pan. Verdeel de gestoofde uien over een ovenschaal.
-
Schil de wortelen, aardappelen en zoete aardappelen, en snij ze alle drie in rondjes. Snij de bloemkool in roosjes.
-
Laat het water koken in een kookpot. Giet de wortelen in het kokende water en laat garen. Vul een schaal met de aardappelen en zoete aardappelen en een andere schaal met de bloemkoolroosjes. Zet boven op de kookpot en laat 25 min stomen.
-
Verdeel de gestoomde groenten in de ovenschotel. Hou het kookvocht bij.
-
Marinade:
meng de zonnebloemolie met het citroensap, Provençaalse kruiden, lookpoeder en paprikapoeder.
-
Snij het varkenshaasje in grote stukken en giet de marinade erover. Zet minstens 30 min in de koelkast (je kan dit ook al de dag voordien doen).
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bechamelsaus:
rasp de kaas fijn.
-
Smelt de boter in een conische sauspan. Giet de bloem erbij en laat even uitdrogen, al kloppend. Giet de melk en 250 g van het kookvocht van de groenten er al kloppend bij en laat de saus aandikken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de bechamelsaus over de groenten. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat 20 à 25 min garen.
-
Steek het vlees op BBQ-spiezen en steek een stukje paprika tussen de 2 stukken vlees, eindig met een tapastomaatje. Gril op de teppanyakiplaat of op de BBQ.
-
Haal de groentegratin uit de oven en serveer met de gebakken varkenshaasbrochette.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven