Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Tzatziki: haal de zaadjes uit de komkommer en rasp hem grof. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet. Spoel af en knijp het sap uit de komkommer.
-
Rol de blaadjes munt op tot een rolletje en snij in fijne reepjes. Pel de look en duw door de lookpers.
-
Meng de yoghurt met de uitgeknepen komkommer, de munt, het citroensap en de geperste look. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
-
Snij de munt en basilicum fijn.
-
Snij de Berloumi in 24 stukjes, besprenkel met olijfolie en bestrooi met ½ van de verse kruiden. Laat 30 min rusten.
-
Snij de courgette met een dunschiller in linten.
-
Rijg een courgettelint in accordeonvorm op een brochettestokje. Steek er een gekleurde tomaat en een Berloumiblokje op en herhaal.
-
Maak 12 kleine brochettes.
-
Gril aan beide zijden tot de tomaatjes net niet openbarsten.
-
Snij de rest van de tomaatjes in kwartjes en meng samen met de rest van de verse kruiden. Besprenkel met olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Serveer de groentebrochettes met de kerstomaatjessalade en tzatziki.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven