Groene salade met gebakken krieltjes, geitenkaas, pancetta en aardbeidressing
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de aardbeien en verwijder het kroontje. Halveer 250 g aardbeien.
-
Meng de gehalveerde aardbeien met de suiker in een kookpot. Dek af met plasticfolie. Gaar 1 u au bain-marie op een zacht vuur.
-
Giet de massa over in een fijne zeef en laat uitlekken. Laat het heldere aardbeiensap afkoelen en meng met de balsamicoazijn en olijfolie.
-
Breek de puntjes van de sugarsnaps en trek de draad aan de zijkanten mee weg.
-
Snij de houterige uiteindes van de groene asperges. Snij in 3 schuine stukken.
-
Breng gezouten water aan de kook en blancheer de sugarsnaps 3 min. Voeg na 1 min de asperges toe en laat 2 min meekoken.
-
Koel onmiddellijk af in ijskoud water.
-
Rooster de pompoenpitten in een anti kleefpan. Kruid met zout.
-
Bak de halve krieltjes in dezelfde antikleefpan met wat boter.
-
Verdeel de ijsbergsla met rauwkost en de overige aardbeien over 4 borden. Halveer de grotere aardbeien.
-
Beleg met de asperges en sugarsnaps. Werk verder af met de krieltjes, zachte geitenkaas, pancetta en bestrooi met pompoenpitten. Kruid het geheel met zwarte peper en fleur de sel.
-
Versier met blaadjes platte peterselie en dille. Besprenkel met de aardbeidressing.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven