Groene koolsalade met gemarineerde tofu en chimichurri

Groene koolsalade met gemarineerde tofu en chimichurri

Allergenen

Mosterd , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool en hou per persoon 1 groen blad opzij. Snij de rest van de kool zeer fijn.

  2. Blancheer de groene bladeren kort in gezouten water. Laat uitlekken.

  3. Stoof de fijngesneden kool aan in boter met een beetje water. Kruid met peper en zout.

  4. Chimichurri: plet het lookteentje met het zout.

  5. Hak de fijne kruiden en het pepertje zeer fijn.

  6. Meng alles samen met de olijfolie.

  7. Gemarineerde tofu: snij de tofu in kleine stukjes.

  8. Meng de stukjes met de Luikse siroop en mosterd. Laat 1 u trekken.

  9. Bak de tofustukjes aan in hete boter of olie. Meng onder de groene koolsalade.

  10. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Let op dat ze niet aanbakken.

  11. Schik een koolblad in elk kommetje. Verdeel de salade met tofublokjes erover en werk af met de geroosterde amandelschilfers.

  12. Geef de chimichurri er apart bij.