Allergenen

Mosterd , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenmengeling:

    Meng alle kruiden en rooster ze in een pan zonder vetstof. Blijf roeren tot de kruidenmengeling begint te geuren. Haal van het vuur.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Verwijder de zaadjes en steelaanzet van de chilipeper en snij in halve ringen.

  3. Schil de gember en rasp fijn. Pel de look en rasp fijn.

  4. Verhit wat arachideolie in een pan. Bak de ui, chilipeper, gember en look kort. Voeg de kruidenmengeling toe en roerbak 2 min.

  5. Blus met 50 ml water. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes en voeg toe.

  6. Snij de appels in 8 en verwijder uit elk stuk het klokhuis. Roer door de gebakken currypasta. Blus met de kokosmelk en dek af. Laat 5 min rustig sudderen. Voeg de suiker en appelcider toe en breng op smaak met zout. Snipper de koriander fijn en roer door de appelcurry.

  7. Rooster het mosterdzaad tot het begint te poffen. Haal van het vuur en maal fijn in een hakmolen of vijzel. Werk de curry af met het mosterdzaad.

  8. Serveer met rijst.