Griesmeeltaart met sinaasappel

Griesmeeltaart met sinaasappel

Allergenen

Eieren , Gluten , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Scheid de eieren. Klop de eiwitten samen met de suiker tot sneeuw. Zeef de bloem.

  3. Doe de bloem samen met het griesmeel, amandelpoeder, gist en kokospoeder in een mengkom. Schep door elkaar.

  4. Klop in een andere kom de eidooiers los. Voeg de olie, het sinaasappelsap, de zeste en de marmelade beetje bij beetje toe.

  5. Voeg de droge mengeling toe en meng tot een glad deeg. Spatel het opgeklopte eiwit erdoor.

  6. Giet het deeg in een ingevette springvorm.

  7. Bak de taart goudbruin en gaar in 30 minuten.

  8. Maak intussen de siroop: breng hiervoor het water met de suiker in een pannetje aan de kook. Laat gedurende ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje inkoken tot siroop. Laat iets afkoelen.

  9. Haal de taart uit de oven en giet de siroop erover. Laat de taart afkoelen.

  10. Werk af met geroosterde amandelschilfers.