Griekse calamares met venkeltzatziki en venkelslaatje
Eieren en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Venkeltzatziki
Rasp de komkommer en ½ venkel fijn. Pel de tenen look en rasp ook bij de groenten. Kruid met flink wat zout en laat 20 min staan.
-
Spoel de groenten en druk alle vocht eruit. Meng de yoghurt onder de groenten. Snipper wat dille en voeg toe. Kruid met peper en zout. Verfris met citroenzeste en sap.
-
Snij de andere helft van de venkel zo fijn mogelijk. Meng er olijfolie, peper en zout en citroenzeste onder.
-
Laat de inktvis half ontdooien en snij in dunne ringen.
-
Meng de dooiers, bloem en melk tot een beslag. Kruid met peper en zout, voeg veel versnipperde dille toe.
-
Haal de rondjes inktvis door het beslag en daarna door de panko.
-
Frituur goudbruin op 180°C. Serveer met de venkelsalade en de venkeltzatziki.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven