Gratin van pasta met looksaus, scampi’s en limoen
Schaaldieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal.
-
Pel de teentjes look en snipper fijn. Verhit de olijfolie met de boter in een pan en fruit de looksnippers. Kruid de scampi’s met peper en zout. Voeg de scampi’s toe en bak ze op een hoog vuur gedurende 1 minuut aan de onderkant mooi bruin.
-
Draai de scampi’s om en bak de andere kant ook mooi bruin gedurende 1 minuut (let erop dat de look niet aanbrandt).
-
Blus met wat limoensap, voeg de room toe en de fijngesnipperde peterselie. Laat kort inkoken.
-
Verdeel de pasta en de saus over 4 ovenvaste schalen. Dresseer de scampi’s over de schotels en verdeel de gemalen kaas en de fijngesnipperde peterselie erover.
-
Zet in de oven tot de pasta warm en de kaas gegratineerd is.
-
Tip: je kan deze pasta ook maken met kruidenboter of vooraf gemaakte aïoli.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven