Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Koek

    Zeef de bloem met de droge ingrediënten (kaneel-, gember- en bakpoeder, zout en natriumbicarbonaat) boven een kom.

  2. Klop de boter met de bruine suiker romig in de keukenrobot.

  3. Laat de keukenrobot draaien en voeg eerst de eieren 1 per 1 toe en dan de ahornsiroop.

  4. Schraap de zijkanten los, zet het K-stuk op de keukenrobot en voeg van de droge ingrediënten toe. Laat kort draaien tot het geheel is gemengd. Herhaal met de rest van de droge ingrediënten.

  5. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 1 nacht rusten in de koelkast.

  6. Verwarm de oven voor op 175°C.

  7. ef9934bb8cd631878d4a828b18fa80a5efe978851ebf939820471ccc1b7073d7.jpg

    Verdeel het deeg in stukken en rol elk stuk uit tussen 2 vellen bakpapier tot ½ à 1 cm dikte.

  8. Snij het deeg in de vorm van het huisje dat je wil bouwen: voorgevel, achtergevel, zijgevels en dak. Maak met een rietje gaatjes in elke hoek van elke gevel en het dak.

  9. 560da9e97886157a13a573c895d50c64926140a21c3d77afdd837b2935e44902.jpg

    Kneed de resten van het deeg weer samen en rol uit tussen 2 vellen bakpapier. Steek er sterren, kerstbomen, sneeuwmannen … uit.

  10. Leg alle stukken op een ovenplaat bekleed met bakpapier en bak 25 à 30 min tot het deeg gelijkmatig en stevig is.

  11. Haal uit de oven, leg het bakpapier voorzichtig op een rooster en laat alle stukken afkoelen.

  12. Laat op kamertemperatuur minstens 3 dagen uitdrogen.

  13. Icing

    Klop de eiwitten schuimig en voeg de bloemsuiker al kloppend lepel per lepel toe. Voeg citroensap toe en blijf kloppen tot je stijve pieken bekomt.

  14. 810f6f9fb402b29133e2603a536d8803002c332f5f034aaa7e2d87764e03b98a.jpg

    Schep in een spuitzak en decoreer de gevels en figuurtjes.

  15. 7be19d55f030a70364f2e0fe04788ec7ac34131ab9f9279c3b14ca79b9fe3270.jpg

    Laat opdrogen en bind de gevels van de huisjes samen met stukjes lint.