Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Koek
Zeef de bloem met de droge ingrediënten (kaneel-, gember- en bakpoeder, zout en natriumbicarbonaat) boven een kom.
-
Klop de boter met de bruine suiker romig in de keukenrobot.
-
Laat de keukenrobot draaien en voeg eerst de eieren 1 per 1 toe en dan de ahornsiroop.
-
Schraap de zijkanten los, zet het K-stuk op de keukenrobot en voeg van de droge ingrediënten toe. Laat kort draaien tot het geheel is gemengd. Herhaal met de rest van de droge ingrediënten.
-
Verpak het deeg in plasticfolie en laat 1 nacht rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Verdeel het deeg in stukken en rol elk stuk uit tussen 2 vellen bakpapier tot ½ à 1 cm dikte.
-
Snij het deeg in de vorm van het huisje dat je wil bouwen: voorgevel, achtergevel, zijgevels en dak. Maak met een rietje gaatjes in elke hoek van elke gevel en het dak.
-
Kneed de resten van het deeg weer samen en rol uit tussen 2 vellen bakpapier. Steek er sterren, kerstbomen, sneeuwmannen … uit.
-
Leg alle stukken op een ovenplaat bekleed met bakpapier en bak 25 à 30 min tot het deeg gelijkmatig en stevig is.
-
Haal uit de oven, leg het bakpapier voorzichtig op een rooster en laat alle stukken afkoelen.
-
Laat op kamertemperatuur minstens 3 dagen uitdrogen.
-
Icing
Klop de eiwitten schuimig en voeg de bloemsuiker al kloppend lepel per lepel toe. Voeg citroensap toe en blijf kloppen tot je stijve pieken bekomt.
-
Schep in een spuitzak en decoreer de gevels en figuurtjes.
-
Laat opdrogen en bind de gevels van de huisjes samen met stukjes lint.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven