Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de gin, ananassiroop*, absint en citroensap in een shaker.

  2. Vul de shaker verder met ijsblokjes en shake goed.

  3. Schik op de bodem van de glazen een lepel ananasblokjes.

  4. Vul de glazen met ijsblokjes en met de cocktail.

  5. Werk verder af met de tonic. Roer even kort zodat alle smaken goed vermengen.

  6. Werk af met een takje munt.

  7. (*) ANANASSIROOP: doe ½ kg suiker en 250 ml water in een pannetje. Snij ½ ananas in kleine blokjes. Voeg de stukjes ananas toe aan de suiker. Verwarm het pannetje op een zacht vuur en laat de suiker niet karamelliseren. Roer alles goed door elkaar en duw op de stukjes ananas om het sap eruit te persen. Laat de siroop afkoelen en giet door een fijne zeef om de ananasstukjes te verwijderen. Bewaar de siroop in een goed sluitende, glazen fles in de koelkast. Zo blijft hij maximaal 3 maanden goed.