Gevulde zoete puntpaprika’s met kruidig gehakt en pittige parelcouscous
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gevulde puntpaprika’s
Pel de look en pers fijn. Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de look op een zacht vuur. Blus met de passata en laat 10 min sudderen met het groentebouillonblokje.
-
Snij de steelaanzet van de puntpaprika’s en bewaar.
-
Meng het gehakt met de ras el hanout, komijn-, korianderpoeder en pijnboompitten. Kruid met zwarte peper en zout. Vul de puntpaprika’s ermee op en prik de steelaanzet op de paprika’s.
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschotel en leg de puntpaprika’s erin. Gaar 40 min afgedekt in de oven.
-
Couscous
Pel de sjalot en de look en snipper fijn. Verhit wat olijfolie in een kookpot. Bak de sjalot en look glazig.
-
Roer de tomatenpuree, harissa en het paprikapoeder erdoor. Voeg de parelcouscous toe en laat 1 min al roerend meebakken. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook.
-
Dek af met een deksel en laat 10 min op een zacht vuur garen tot de couscous al het vocht heeft opgenomen.
-
Roer de spinazie erdoor en laat slinken. Verkruimel de feta erover en werk af met koriander. Serveer met de gevulde puntpaprika’s en wat tomatensaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven