Gevulde zoete puntpaprika met broccolirijst, maïs en cheddar

Gevulde zoete puntpaprika met broccolirijst, maïs en cheddar

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes.

  2. Pel de look en sjalot. Pers de look fijn en versnipper de sjalot.

  3. Verwijder de zaadjes en steelaanzet van de chilipeper en snipper fijn. Snipper de koriander fijn.

  4. Verhit wat arachideolie in een wokpan.

  5. Bak de sjalot en look glazig. Voeg de broccolirijst en chilipeper toe en roerbak 1 min. Roer de uitgelekte maïs, koriander en sweet chilisaus erdoor. Kruid met zout.

  6. Leg de gehalveerde paprika’s in een aluminium bakje en vul op met de broccolirijst. Bestrooi met cheddar.

  7. Zet op de BBQ of in de oven en laat 10 min bakken op 220°C.

  8. Guacamole

    Verwijder de zaadjes van de trostomaat en snij het vruchtvlees in blokjes.

  9. Pel de avocado’s en verwijder de pit. Plet de avocado’s met een vork.

  10. Roer de zure room en tomatenblokjes eronder. Breng op smaak met zout, cayennepeper en limoensap.

  11. Serveer de gevulde paprika’s met guacamole.