Gevulde zoete aardappel met salie
Sophie & Lieven
spar middelkerke
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Was de zoete aardappelen en droog ze. Vet de zoete aardappelen in met een beetje olijfolie en prik er wat gaatjes in met een vork. Pak ze in aluminiumfolie in en pof ze ± 30 à 40 min in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn.
-
Vulling
Pel de tenen look. Doe samen met de salie en limoenzeste in een hakmolentje en mix. Pel de rode ui en voeg toe. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij in stukken. Doe in het hakmolentje. Snij de chorizo in kleinere stukken en mix ook kort mee.
-
Doe alles in een kookpot en voeg de tomatenpuree en olijfolie toe. Kruid met peper, zout en laat stoven.
-
Haal de gare zoete aardappelen uit de oven en snij ze in de lengte in 2. Hol de zoete aardappel wat uit en voeg toe aan de vulling. Meng door elkaar. Giet de zwarte bonen en maïs af. Voeg de zwarte bonen, maïs en het sap van 1 limoen toe aan de vulling. Kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Verdeel de vulling over de uitgeholde zoete aardappelen.
-
Snij de cheddar in kleine stukken en doe in het hakmolentje. Mix fijn.
-
Werk de zoete aardappelen af met de geraspte cheddar.
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de aardappelen 5 à 10 min in de oven.
-
Werk de gevulde zoete aardappelen af met een lepel zure room, fijngesnipperde lente-ui en koriander of bladpeterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven