Gevulde kipfilet met kruidenkaas, slaatje en gebakken aardappelen

Gevulde kipfilet met kruidenkaas, slaatje en gebakken aardappelen

Allergenen

Eieren , Vis , Lactose , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de kipfilets in het dikste gedeelte in de lengte voor een stuk middendoor. Zorg ervoor dat de stukken aan elkaar blijven hangen.

  2. Bedek 1 helft met de kruidenkaas en vouw het vlees weer dicht. Kruid het vlees met kippenkruiden.

  3. Wikkel 2 sneetjes gerookt spek rond elke kipfilet.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipfilets aan beide zijden aan. Leg in een ovenschaal en laat nog 30 min garen.

  6. Bak de aardappelpartjes met tijm en rozemarijn in een pan met wat olijfolie tot ze een mooi korstje hebben.

  7. Leg de jonge sla in een kom. Snij de kerstomaatjes in 2, snipper de rode ui fijn en strooi over de tomaatjes en sla. Kruid met peper en zout. Werk af met wat olijfolie en balsamicocrème.

  8. Haal de gare kipfilets uit de oven en schik op de borden, snij eventueel al in stukken. Serveer met de gebakken aardappelen en salade.