Gevulde kerstbal met gekaramelliseerde peer, speculaascrumble en witte chocolademousse
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de room dik vloeibaar op. Klop de eiwitten tot stevige pieken met 50 gr suiker.
-
Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot op lichaamstemperatuur. Meng de opgeklopte eiwitten er voorzichtig onder.
-
Spatel als laatste de opgeklopte room er voorzichtig onder. Zet in de koelkast.
-
Maal de speculaasjes fijn in de blender.
-
Schil de peren en snij in kleine blokjes. Stoof ze aan in een pan met boter en 50 gr suiker. Laat lichtjes karamelliseren. Laat afkoelen.
-
Strooi wat speculaascrumble in 1 helft van de kerstballen. Schik de gekaramelliseerde peer erboven.
-
Verdeel een mooie laag chocolademousse over de kerstballen. Zet de kerstballen in de koelkast en laat de chocolademousse verder opstijven.
-
Haal net voor het opdienen uit de koelkast en werk af met de kerstversiering, een takje munt en wat poedersuiker.
-
Sluit de kerstballen met de andere helften en zet op een sokkel op tafel. Dien onmiddellijk op.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven