Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de peterseliewortel en snij in staafjes.
-
Schik in een ovenschaal samen met de miniworteltjes. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, zout en tijm.
-
Blancheer de bloemkooltjes in licht gezouten water.
-
Reinig de spruitjes en blancheer in licht gezouten water.
-
Saus: pel en hak de sjalot en look grof.
-
Borstel de champignons schoon en hak ze grof.
-
Snij het witlof in reepjes.
-
Stoof de sjalot en looksnippers aan in boter.
-
Voeg de champignons, witlof, tijm en laurier toe. Roerbak enkele min. Blus met cognac en roer de mosterd erdoor. Overgiet met kalfsfond en laat tot ½ inkoken.
-
Voeg de room toe en kruid met zwarte peper. Laat nog even inkoken. Zeef de saus en breng op smaak met zeezout.
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Plaats de gevulde kalkoenfilet in de oven. Bak in 1 u goudbruin en gaar. Bedruip regelmatig met het vrijgekomen vocht.
-
Haal het vlees uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Zet de schaal worteltjes en peterseliewortel erin en rooster de groenten.
-
Stoof de witlofstronkjes gaar in boter.
-
Stoof de bloemkool en spruitjes even aan in boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bak de kroketten in de airfryer of oven.
-
Snij het vlees in plakken. Schik op voorverwarmde borden. Serveer de verschillende groenten en kroketten erbij. Werk af met de fine champagnesaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven