Gevulde kalkoenfilet en gehaktbrood met gratin van spitskool en witlof, aardappel in stervorm en spruitjes
noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Gehaktbrood: week het brood kort in de melk en knijp uit.
-
Pel de sjalot en look en snipper fijn.
-
Hak de champignons fijn.
-
Bak de champignons, sjalot en look aan in 1 el boter.
-
Snij de salie fijn en bak kort mee.
-
Meng het gehakt met het brood, de champignons, de look, de sjalot en de gehakte pistachenoten. Kruid met peper en zout.
-
Besprenkel een ovenschotel met wat olijfolie en verdeel het gehakt over de schotel.
-
Strijk het gehakt in met 1 el olijfolie en bak ± 30 à 40 min in de voorverwarmde oven, tot het gehaktbrood gaar is.
-
Steek de kalkoenfilet eveneens in de oven en laat gedurende 1 u 20 min bakken.
-
Zet de gratin er de laatste 20 min bij en laat opwarmen.
-
Haal de buitenste blaadjes van de spruitjes.
-
Kook de spruitjes al dente in gezouten, kokend water. Voeg ½ kl bicarbonaat aan het kookwater toe, zo blijven ze mooi groen. Laat ze na het koken onmiddellijk schrikken onder koud water en laat uitlekken.
-
Bak de spekblokjes goudbruin in 2 el boter.
-
Voeg de gare spruitjes bij de spekblokjes en bak kort mee. Kruid met peper en zout.
-
Schil de aardappelen en snij in dikke schijven. Steek met de uitsteekvorm sterren uit de aardappelschijven.
-
Kook de steraardappelen 5 min in gezouten, kokend water. Spoel ze onder koud water en dep droog.
-
Bak de steraardappelen verder gaar en goudbruin in de friteuse op 180°C.
-
Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snij de kalkoenfilet in dikke plakken. Snij het gehaktbrood in punten.
-
Schik alles op tafel en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven