Gevulde geroosterde paprika’s

Gevulde geroosterde paprika’s

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de pijnboompitten goudkleurig in een droge koekenpan en zet opzij.

  2. Verwarm de olie in een pan en roerbak de rijstkorrels tot ze glanzen. Overgiet met bouillon en voeg de looksnippers en pijnboompitten toe. Breng aan de kook en dek de pan af. Laat beetgaar koken.

  3. Haal de rijst van het vuur. Snij de kaas in stukjes en halveer de tomaatjes. Schep samen met de verse kruiden en pijpajuintjes door de rijst.

  4. Snij bovenaan rondom de stelen uit de paprika’s en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Vul de paprika’s met de rijstmengeling. Plaats de steel er terug op.

  5. Snij 6 stukken keukentouw van 1 meter af. Vouw elk touw in twee en bevestig over de steel. Draai enkele malen rond de steel en draai de twee kanten dan rond de paprika zoals je een cadeautje verpakt. Bind de uiteinden rond de steel vast.

  6. Gril op de BBQ (op matig vuur) terwijl je ze regelmatig omdraait.