Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa

Gevulde courgettes met pijnboompittensalsa

Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. Snij de courgettes in de lengte middendoor en hol ze uit met een lepel. Hou het vruchtvlees bij en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

  3. Pel de look en snipper fijn. Hak de kerstomaatjes en het vruchtvlees van de courgettes grof. Meng met panko, een losgeklopt ei, Parmezaanse kaas en 1 kl zout.

  4. Rasp de zeste van de citroen en scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Schep samen met de pijnboompitten door elkaar in een kom.

  5. Schep ½ van dit pijnboompittenmengsel door het courgettemengsel.

  6. Schik de uitgeholde courgette in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout en schep het courgettemengsel erin.

  7. Druk de vulling aan en bak goudbruin en gaar in 15 min.

  8. Salsa: meng de rest van het pijnboompittenmengsel met 1 el citroensap, 2 el olijfolie en ½ kl zout.

  9. Laat de courgettes iets afkoelen en lepel de salsa erover.

  10. Serveer onmiddellijk.