Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Basilicumpesto: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen. Was de basilicumblaadjes en dep goed droog. Doe de basilicumblaadjes samen met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een blender en pureer fijn. Giet de olijfolie in een dun straaltje bij de mengeling tot je een gladde pasta bekomt. Kruid met peper en zout. Zet in de koeling tot gebruik (*).
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Was de aardappelen en snij ze in het midden met een scherp mes rondom in, net door de schil. Zet de aardappelen op een bakplaat met grof zeezout. Zo kan je de aardappelen goed vastzetten.
-
Zet de aardappelen in de oven gedurende ongeveer 30 minuten tot ze helemaal gaar zijn.
-
Haal ze uit de oven en snij het bovenste stuk eraf. Hol de aardappelen voorzichtig uit en schep het kruim in een kom.
-
Voeg de pesto toe en nog wat extra Parmezaanse kaas. Meng alles goed onder elkaar. Schep het mengsel terug in de uitgeholde aardappelen en schep er nog een hoopje bovenop zodat ze royaal gevuld zijn.
-
Zet de gevulde aardappelen nog eens 15 minuten in de oven tot de bovenkanten goudbruin zijn.
-
Schik op de schotel en werk af met de extra pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven