Gestreepte citroen-frambozentaart

Gestreepte citroen-frambozentaart

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de eieren en de suiker luchtig. Meng de zelfrijzende bloem met het snuifje zout en zeef.

  2. Spatel de gezeefde bloem voorzichtig onder de luchtig geklopte eieren tot alles is gemengd.

  3. Voeg de citroenzeste toe aan het beslag en verfris met enkele druppels sap.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C onder- en bovenwarmte.

  5. Smeer de biscuit open op een bakplaat met bakpapier. Zet in de voorverwarmde oven en bak 8 min.

  6. Haal de biscuit uit de oven, laat ± 2 min staan en draai dan om op een rooster. Trek het bakpapier weg.

  7. Klop de mascarpone los met de bloemsuiker en frambozencoulis.

  8. Snij de biscuit in de lengte in 2. Besmeer de 2 lange repen met de frambozenmascarpone.

  9. Rol de ene rol op en rol de andere reep nog eens rond de vorige. Je bekomt nu een cilindertaart van 12 à 16 cm Ø.

  10. Smeer de rest van de frambozenmascarpone rond de taart en spuit de rest in kleine dotjes op de bovenkant van de taart en werk af met verse frambozen.