Gestoomde lemon curd-pudding geparfumeerd met salie

Gestoomde lemon curd-pudding geparfumeerd met salie

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Lemon curd: verwarm 165 g suiker, de roomboter en de zeste en het sap van 2 citroenen in een sauspan op een middelhoog vuur onder voortdurend roeren.

  2. Klop 2 eieren samen met de eidooiers los en voeg bij het citroenmengsel. Blijf roeren tot het mengsel gaat dikken en aan de achterkant van een lepel blijft plakken.

  3. Plaats in de koelkast.

  4. Pudding: verwarm de melk met de salie en laat 2 min zachtjes koken. Haal van het vuur en laat 15 min rusten.

  5. Zeef de afgekoelde melk.

  6. Scheid 2 eieren.

  7. Doe de boter, citroenzeste en 115 g suiker in de keukenrobot en klop romig. Voeg de eidooiers 1 na 1 toe, onder voortdurend kloppen.

  8. Schep de bloem erdoor en voeg de melk beetje bij beetje toe. Schep luchtig door het deeg.

  9. Klop de eiwitten stijf en meng ze onder het deeg.

  10. Schep 3 el lemon curd in 4 kleine ovenschoteltjes en verdeel het deeg erover. Dek de ovenschoteltjes af met aluminiumfolie om waterdruppels te voorkomen.

  11. Stoom in 15 à 20 min gaar op 100°C.

  12. Werk af met een el lemoncurd, wat grof gehakte pistaches en een blaadje salie.