Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Lemon curd: verwarm 165 g suiker, de roomboter en de zeste en het sap van 2 citroenen in een sauspan op een middelhoog vuur onder voortdurend roeren.
-
Klop 2 eieren samen met de eidooiers los en voeg bij het citroenmengsel. Blijf roeren tot het mengsel gaat dikken en aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
-
Plaats in de koelkast.
-
Pudding: verwarm de melk met de salie en laat 2 min zachtjes koken. Haal van het vuur en laat 15 min rusten.
-
Zeef de afgekoelde melk.
-
Scheid 2 eieren.
-
Doe de boter, citroenzeste en 115 g suiker in de keukenrobot en klop romig. Voeg de eidooiers 1 na 1 toe, onder voortdurend kloppen.
-
Schep de bloem erdoor en voeg de melk beetje bij beetje toe. Schep luchtig door het deeg.
-
Klop de eiwitten stijf en meng ze onder het deeg.
-
Schep 3 el lemon curd in 4 kleine ovenschoteltjes en verdeel het deeg erover. Dek de ovenschoteltjes af met aluminiumfolie om waterdruppels te voorkomen.
-
Stoom in 15 à 20 min gaar op 100°C.
-
Werk af met een el lemoncurd, wat grof gehakte pistaches en een blaadje salie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven