Gestoofde witte selder met bechamelsaus

Gestoofde witte selder met bechamelsaus

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het gedeelte met bladeren van de selder. Snij de selder in de lengte middendoor en schik in de snelkookpan. Overgiet met groentebouillon en gaar in 30 minuten.

  2. Breng de melk samen met de peperkorrels, laurier, ui, peterselietakje en nootmuskaat aan de kook op een laag vuur. Laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Giet door een puntzeef en laat afkoelen.

  3. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer de bloem door de boter tot een roux. Giet de afgekoelde melk er beetje bij beetje bij en blijf roeren tot een gebonden saus.

  4. Laat de selder uitlekken en schik op een bord. Overgiet met de bechamelsaus en werk af met gehakte peterselie.

  5. Lekker met varkenskoteletjes en Spar pommes duchesses.