Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rabarbervulling: schil de rabarber en snij in stukken van 1,5 cm.
-
Meng met de suiker in een kookpot en laat 3 u trekken.
-
Zet de kookpot op een zacht vuur en laat 3 min rustig sudderen.
-
Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Soezendeeg: breng de boter met 200 ml water en een snuifje zout in een kookpot aan de kook. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer goed door, tot het deeg loskomt van de bodem.
-
Doe het deeg in een kom en laat lichtjes afkoelen.
-
Roer de eieren 1 voor 1 door het deeg met een spatel.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.
-
Verdeel ½ van het deeg over de bodem.
-
Bak 20 min goudbruin.
-
Haal de koek uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.
-
Herhaal met het overige deeg.
-
Pudding: snij de vanillestok in de lengte in 2 en schraap het merg eruit.
-
Roer het puddingpoeder los met 100 ml melk. Breng de overige melk aan de kook met het vanillemerg. Voeg de melk met puddingpoeder en suiker toe en laat 2 min al roerend koken tot pudding. Dek af en laat afkoelen. Roer de rabarbergelei erdoor.
-
Afwerking: leg 1 deegkoek in de springvorm en verdeel de pudding erover.
-
Bedek met de 2de deegkoek en druk licht aan. Zet in de koelkast om wat op te stijven tot het serveren.
-
Ontvorm en werk af met bloemsuiker en verse frambozen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven