Gesloten rabarbertaart met zachte pudding

Gesloten rabarbertaart met zachte pudding

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rabarbervulling: schil de rabarber en snij in stukken van 1,5 cm.

  2. Meng met de suiker in een kookpot en laat 3 u trekken.

  3. Zet de kookpot op een zacht vuur en laat 3 min rustig sudderen.

  4. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  5. Soezendeeg: breng de boter met 200 ml water en een snuifje zout in een kookpot aan de kook. Voeg de bloem in 1 keer toe en roer goed door, tot het deeg loskomt van de bodem.

  6. Doe het deeg in een kom en laat lichtjes afkoelen.

  7. Roer de eieren 1 voor 1 door het deeg met een spatel.

  8. Verwarm de oven voor op 220°C.

  9. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.

  10. Verdeel ½ van het deeg over de bodem.

  11. Bak 20 min goudbruin.

  12. Haal de koek uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.

  13. Herhaal met het overige deeg.

  14. Pudding: snij de vanillestok in de lengte in 2 en schraap het merg eruit.

  15. Roer het puddingpoeder los met 100 ml melk. Breng de overige melk aan de kook met het vanillemerg. Voeg de melk met puddingpoeder en suiker toe en laat 2 min al roerend koken tot pudding. Dek af en laat afkoelen. Roer de rabarbergelei erdoor.

  16. Afwerking: leg 1 deegkoek in de springvorm en verdeel de pudding erover.

  17. Bedek met de 2de deegkoek en druk licht aan. Zet in de koelkast om wat op te stijven tot het serveren.

  18. Ontvorm en werk af met bloemsuiker en verse frambozen.