Geroosterde wortelsoep met groene linzen

Geroosterde wortelsoep met groene linzen

Allergenen

Selder. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel de ui en snij fijn. Pel de teentjes look en snij in plakjes.

  3. Schil de wortels en snij ze in stukken. Doe ze in een kom samen met 3 eetlepels olie, peper en zout. Schep flink door elkaar.

  4. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de wortels erop. Rooster ze in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

  5. Snij de selderstengels in fijne plakjes. Schil en rasp de gember. Trek de tijmnaaldjes los van de steeltjes. Spoel de linzen.

  6. Verhit 2 eetlepels olie in een pot met dikke bodem. Roerbak de ui samen met de plakjes look op een middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de selder toe en laat zacht stoven.

  7. Overgiet met de bouillon. Voeg gember, tijm en geroosterde wortels toe. Laat de soep onder af en toe roeren 30 minuten zachtjes koken.

  8. Breng intussen in een andere pot de linzen met 65 cl water aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes sudderen tot de linzen gaar zijn of alle vloeistof is opgenomen.

  9. Mix de wortelsoep. Schep de linzen erdoor. Garneer met tijmnaaldjes en serveer in kommetjes.