Geroosterde venkel met kerstomaat, lente-ui en kruidenvinaigrette

Geroosterde venkel met kerstomaat, lente-ui en kruidenvinaigrette

Allergenen

Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de stelen van de venkel. Bewaar het venkelkruid. Snij de venkel in schijven van 1 cm breed. Leg de venkelschijven in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie. Gaar 20 min in de voorverwarmde oven.

  3. Verwijder de wortels van de lenteuitjes en snij in stukken van 5 cm. Knip de kerstomaten in trosjes van 3 à 4. Meng met de lente-uitjes. Besprenkel met olijfolie, suiker en pilipili. Kruid met zout.

  4. Voeg bij de venkel in de oven en laat 5 min verder garen.

  5. Snipper de platte peterselie, oreganoblaadjes en dragonblaadjes fijn. Pel de look en pers fijn. Meng met de mosterd, dragonazijn, fijngesnipperde kruiden, uitgelekte kappertjes en 60 ml olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Besprenkel de gegrilde groenten met 2 el van de vinaigrette. Werk af met verkruimelde feta en venkelkruid. Kruid met fleur de sel en serveer met de rest van de vinaigrette.