Geroosterde varkensspiesjes met rijstnoedelsalade
Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het vlees in fijne plakjes van 3 mm.
-
Marinade
Snij het witte gedeelte van 5 lente-uitjes in stukken en stamp tot puree in de vijzel. Pel en pers 2 tenen look. Meng 4 el vissaus, 2 el suiker, honing en peper in een ruime kom tot de suiker is opgelost. Voeg look, lente-ui en vleesplakjes toe en schep door elkaar. Giet 2 el olie erbovenop, dek af en zet 1 nacht in de koelkast.
-
Nuoc mam cham
Verwarm 3 el vissaus, azijn en 2 el suiker samen met 125 ml water al roerend op een matig vuur tot het net niet kookt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Pel 2 tenen look en snipper fijn. Snij de chilipeper fijn. Voeg look, chili en limoensap bij de afgekoelde saus.
-
Salade
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snipper 10 muntblaadjes fijn en snij de komkommers in fijne plakjes. Snij het groene gedeelte van 1 lente-ui in fijne ringetjes.
-
Verdeel de noedels over kommen en bestrooi met de verse kruiden, komkommer en sojascheuten.
-
Hak de pindanoten grof.
-
Rijg het vlees aan spiesjes en rooster gaar aan elke kant in 2 min. Schik op de noedels. Schep er wat nuoc mam cham over en werk af met gehakte pindanoten, gefrituurde uitjes en lente-ui.
-
Serveer met de rest van de saus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven