zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees 1 u voor je het gaat bereiden uit de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Pel de ui en schil de wortelen. Snij beide in grove stukken.
-
Pel de look en snij de teentjes in plakjes.
-
Maak met een scherp mes inkepingen in ruitpartroon in het vlees.
-
Stop een plakje look en plukje rozemarijn in elke inkeping. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Bak de lamsbout in olijfolie aan alle zijden goudbruin.
-
Giet de fond in een ovenschaal. Voeg de ui, wortelstukken en de rest van de look en rozemarijn toe.
-
Plaats een rek in de ovenschaal en schik de lamsbout daarop.
-
Zet 1 u 45 min in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 60 à 65°C bereikt heeft. Draai halfweg het vlees om.
-
Haal het vlees uit de oven en verpak de lamsbout in aluminiumfolie. Laat 30 min rusten.
-
Zeef het bakvocht en laat inkoken tot een lekkere jus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven