zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven op 160°C, warme lucht.
-
Bestrooi de binnenkant van de kip met versgemalen peper en zout.
-
Was en droog de verse kruiden. Maak met je vingers het vel vanaf de nek van de kip voorzichtig los van het vlees op de borst en de billen. Schuif de kruiden tussen vel en vlees op borst en poten. De resterende kruiden steek je binnenin de kip.
-
Snij de ongepelde lookbollen doormidden. Bestrijk de snijvlakken met olijfolie.
-
Was en droog de aardappeltjes. Snij de paprika’s in 4, verwijder de zaadlijsten en snij in stukken.
-
Leg de kip in een diepe ovenschaal. Bestrijk met olijfolie. Schik de aardappelen, paprika, laurier en look errond. Giet de wijn en bouillon erbij. Kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en plaats in de oven.
-
Verwijder na 1 uur het aluminiumfolie. Schud de aardappelen en paprika even op. Leg de verse rozemarijn erbij en plaats nog 50 minuten onafgedekt in de oven.
-
Draai de oven hoger tot 220°C en laat verder garen en kleuren.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven