Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de bloemkool in roosjes. Schik de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met wat olijfolie, kruid met peper en zout en rooster 45 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Schep na 20 min alles even om.
-
Reinig de prei en snij in kleine ringen, spoel en laat uitlekken. Schil de aardappel en snij in kleine stukjes. Pel de ui en snipper fijn.
-
Smelt de boter in een pan en bak hierin de ui en aardappel op laag vuur tot ze zacht zijn. Doe de geroosterde bloemkool en preiringen erbij; hou een paar preiringen achter voor de versiering.
-
Voeg de bouillon toe en laat ± 10 min zachtjes koken. Mix en doe er een scheutje melk bij. Als de soep erg dik is, doe er dan nog wat water bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Blancheer de overige preiringen kort en voeg ze toe aan de soep.
-
Bak de kikkererwten kort aan in een beetje olijfolie.
-
Werk de soep af met kikkererwten en serveer met geroosterde pitabroodjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven