Gluten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de citroen in partjes.
-
Pel en snipper de look fijn.
-
Snij de bloemkool middendoor, verwijder de harde stam, breek de roosjes los en snij ze in plakjes.
-
Doe de bloemkoolplakjes in een kom samen met de gespoelde en uitgelekte kikkererwten en citroenpartjes.
-
Schep de look en olijfolie erdoor. Zorg dat alle groenten bedekt zijn met een laagje olie en voeg zo nodig meer toe.
-
Kruid met espelettepeper, zeezout en versgemalen zwarte peper.
-
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en spreid de groenten erover uit.
-
Plaats 30 min in de voorverwarmde oven en schep regelmatig om.
-
Schep de kerstomaatjes erdoor en plaats nog 10 min terug in de oven.
-
Tahinidressing: doe water, citroensap, azijn en look in het hakmolentje en mix. Voeg de tahini toe en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
-
Doe de couscous in een maatbeker en overgiet met een gelijke hoeveelheid kokende bouillon, laat 5 min rusten.
-
Roer de couscous los met een vork.
-
Verwijder de partjes citroen en bestrooi de geroosterde groenten met fijngesneden peterselie.
-
Serveer de groenten over de couscous en werk af met de tahinidressing.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven