Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de look en rasp fijn. Meng met de komijn, koriander, pilipili, paprika, citroenschil, 2 dl olijfolie en ½ kl zout.
-
Snij de aubergines in de lengte doormidden. Kerf het vruchtvlees kruiselings in met een scherp mes, zorg ervoor dat de schil intact blijft. Verdeel het kruidenmengsel erover; spreid goed uit.
-
Laat in 45 min garen in de oven; het vruchtvlees moet zacht zijn.
-
Overgiet de couscous met eenzelfde volume kokend water. Dek af en laat 5 min rusten.
-
Week de rozijnen 10 min in 1 dl heet water, giet ze af.
-
Snij de koriander en muntblaadjes fijn.
-
Snij de olijven in kwartjes.
-
Haal de pitjes uit de granaatappel.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes (wit en groen gedeelte).
-
Roer de couscous los met een vork.
-
Schep 1 dl olijfolie, verse kruiden, rozijnen, lente-ui, olijven en citroensap door de couscous.
-
Kruid met peper en zout en schep de helft van de granaatappelpitten erdoor.
-
Schik de aubergines op een serveerschaal. Schep de salade in het midden erover, een deel mag ernaast vallen.
-
Lepel er wat yoghurt over en werk af met granaatappelpitten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven