Geroosterde auberginerolletjes met satsebeli en bulgur
Kooktips
Het recept van Satsebeli kan u ook op onze website vinden.
Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de aubergines in de lengte in fijne plakken.
-
Schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Pel de look en pers de teentjes. Meng met 4 el olijfolie en tijmnaaldjes. Bestrijk de aubergineplakken met de olie.
-
Kruid met peper en zout en rooster in 20 min goudbruin en gaar.
-
Bulgursalade
Kook de bulgur gaar.
-
Week de rozijnen 10 min in 100 ml heet water. Giet ze af.
-
Snij de koriander- en muntblaadjes fijn.
-
Snij de olijven in plakjes.
-
Haal de pitjes uit de granaatappel.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan.
-
Schep 100 ml olijfolie, de verse kruiden, de rozijnen, de lente-ui, de olijven en het citroensap door de bulgur.
-
Kruid met peper en zout en schep ½ van de granaatappelpitten erdoor.
-
Rasp de schapenkaas en verdeel over de aubergines. Rol ze op en zet vast met een prikker.
-
Schep de satsebeli over de auberginerolletjes en serveer met bulgursalade.
-
Werk af met de rest van de granaatappelpitjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven