Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Draai de zoete aardappelen elk afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg op een ovenplaat en gaar ± 40 min in de voorverwarmde oven. De duur hangt af van de grootte van de aardappelen. Prik om te controleren of ze gaar zijn.
-
Draai de sjalotten in hun geheel, met schil, in aluminiumfolie en laat ± 25 min poffen in de oven.
-
Schik het spek op bakpapier, leg op een bakplaat en bak krokant in de oven. Dat duurt ± 15 min. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Verkruimel het spek wanneer het afgekoeld is.
-
Haal de zoete aardappelen uit de oven, verwijder de folie en wacht tot ze wat zijn afgekoeld.
-
Snij de 2 uiteinden van de zoete aardappelen en snij doormidden.
-
Haal met behulp van een parisiennelepel wat van de binnenkant eruit, zodat die straks gevuld kan worden. Let op, haal er niet te veel uit, anders vallen de zoete aardappelen uiteen.
-
Haal de sjalotten uit de oven, verwijder de folie en wacht tot ze zijn afgekoeld.
-
Als de sjalotten koud genoeg zijn, snij dan doormidden. Haal de binnenkant eruit en snij in grove stukken.
-
Snij de brie in kleine stukken.
-
Meng de grof versneden sjalot met de binnenkant van de zoete aardappelen, het krokante spek en de brie.
-
Vul de zoete aardappelen hiermee op.
-
Steek de zoete aardappelen net voor het serveren nog 15 min in een voorverwarmde oven van 160°C.
-
Werk af met een blaadje oregano of salie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven