Selder , Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en snij fijn. Pel de look en plet.
-
Reinig de prei en selder. Schil de wortelen.
-
Snij ½ van de groentjes in grove stukken en schik samen met de laurierblaadjes en de kruidnagels in een kookpot. Voeg de geplette look toe.
-
Voeg de kip en de bouillonblokjes toe aan de groentjes. Zet onder water.
-
Laat de kip zachtjes garen gedurende 25 min.
-
Haal de kip uit de bouillon en hou apart. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Laat de bouillon nog ± 30 min inkoken om een sterkere smaak te verkrijgen.
-
Snij ondertussen de rest van de groenten in fijne julienne.
-
Schil de aardappels in cocotte. Kook ze beet gaar in gezouten water, giet af en hou apart.
-
Meng de room met de eidooiers en hou apart (= liaison).
-
Stoof de julienne van groentjes glazig in boter, giet de bouillon op de groentjes en kruid met peper en zout.
-
Breng de bouillon terug naar het kookpunt.
-
Snij de filets en de billen van de kip.
-
Schik de kipdelen en de aardappelen in de bouillon, wanneer de bouillon kookt en op smaak is. Breng kort naar het kookpunt en meng naast het vuur de liaison (= eidooiers + room) eronder.
-
Verfris met enkele druppels citroensap. Snij de platte peterselie fijn en werk de Gentse waterzooi ermee af.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven